terug/sitemap

Over de band

Wij zijn Bateria Monte Reno, the First and very Best Samba band of Arnhem!


Monte Reno is met haar jarenlange samba ervaring dé swingendste sambaband van Arnhem en omstreken.
We spelen vrolijke, opzwepende Braziliaanse percussie, vooral voor ons plezier maar ook op allerlei soorten feestjes.
Je komt ons tegen tijdens carnaval, Koningsdag, muziekfestivals, openingen van bedrijven, trouwerijen, diverse evenementen of gewoon in het wild met lekker weer en zin in nog meer samba :))).

Heb je zelf een feestje en zin om je mee te laten slepen door een energiek stukje Braziliaans trommelgeweld? Monte Reno komt graag langs om ook jouw feest of activiteit een daverende feestelijke impuls te geven. Neem hiervoor vrijblijvend Contact met ons op!

Monte Reno (Heuvel Rijn) is in mei 2004 opgericht door Alex Hanssen in een Arnhemse wijk gelegen op een heuvel aan de Rijn. Bateria Monte Reno bestaat uit ongeveer 12 enthousiaste trommelaars die elkaar helemaal hebben gevonden in de samba! Wij spelen vol enthousiasme uiteenlopende Braziliaanse ritmes, van de laid back Samba Reggae tot de felle Funkalata en van de zinderende “Rio Style” samba tot de lome Maracatu. Heerlijke swingende Braziliaanse muziek waarbij stil blijven staan echt geen optie is!

De kern van de samba, de swing en het stuwende ritme, wordt mooi onder woorden gebracht door een Braziliaanse sambaschool:

”Vanaf het moment dat we in de baarmoeder zaten en hebben leren leven met het ritme van ons eigen, snelle hart en het kalmere ritme van ons moeders hart, weten we dat ritme het allereerste is dat onze zintuigen waarnemen. Ritme vergezelt ons een leven lang en vormt een wezenlijk onderdeel van onze levenskracht. Wanneer het stopt, weten we dat het leven ophoudt.”
(Sambaschool Mancha Verde, São Paulo).